Lækre koldhævede boller med butterbeans - perfekt bagværk til morgenbordet. En nem opskrift på mættende og smagfulde boller med en saftig krumme og sprød skorpe. Nyd dem med fx ost eller pålæg.

Du skal bruge: 1 dåse butterbeans (drænet vægt 240 g) ½ liter koldt vand 50 g havregryn 125 g fuldkornshvedemel 10 g gær 1 tsk. salt 1 tsk. sukker ca. 350 g hvedemel Sådan gør du: Blend butterbeans og vand i et par minutter til en ensartet konsistens. Rør bønne-væske, havregryn og fuldkornshvedemel sammen i en skål. Gær, salt og sukker røres i. Tilsæt til sidst hvedemel og rør en blød dej. Sæt dejen til koldhævning natten over - eller minimum 6 - 8 timer. Efter hævning sættes bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug hænderne, som er dyppet i vand eller to skeer. Bag bollerne i 10 minutter i en forvarmet ovn ved 230° C. Skru derefter temperaturen ned på 210° C og bag bollerne i yderligere 10 - 15 minutter.