Du skal bruge:
1 dåse butterbeans (drænet vægt 240 g)
½ liter koldt vand
50 g havregryn
125 g fuldkornshvedemel
10 g gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
ca. 350 g hvedemel
Sådan gør du:
Blend butterbeans og vand i et par minutter til en ensartet konsistens. Rør bønne-væske, havregryn og fuldkornshvedemel sammen i en skål. Gær, salt og sukker røres i. Tilsæt til sidst hvedemel og rør en blød dej.
Sæt dejen til koldhævning natten over - eller minimum 6 - 8 timer.
Efter hævning sættes bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug hænderne, som er dyppet i vand eller to skeer. Bag bollerne i 10 minutter i en forvarmet ovn ved 230° C. Skru derefter temperaturen ned på 210° C og bag bollerne i yderligere 10 - 15 minutter.