Lækre og luftige fuldkorns juleboller med appelsin, nødder og chokolade. En skøn og mættende bolle med smag af jul - perfekt snack til den lille sult.

Du skal bruge: Dej 10 g havregryn ½ dl kogende vand Skal og saft af en økologisk appelsin 1½ dl lunkent vand 25 g gær 25 g sukker ½ tsk. salt 1 tsk. stødt kardemomme 1 tsk. stødt kanel ½ dl smagsneutral olie (for eksempel rapsolie) 50 g syltet appelsinskal i tern 50 g hasselnøddeflager 60 g chokoladedråber eller finthakket mørk chokolade 150 g fuldkornsmel 325 g hvedemel Pynt Mælk Perlesukker Hasselnøddeflager Sådan gør du: Kom havregryn i en lille skål og hæld kogende vand over. Lad havregrøden afkøle let. Udrør gæren i lunken vand og tilsæt sukker, salt, kardemomme, kanel og olie. Rør det sammen og tilsæt appelsinskal og saft, syltet appelsinskal, hasselnøddeflager, chokolade, fuldkornsmel og hvedemel. Rør dejen godt sammen i 10 minutter på maskine eller i hånden, til du har en blød og glat dej. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 1 time. Del dejen i 15 stykker á ca. 70 g og form dem til boller. Læg bollerne tæt i en bradepande på 22 x 33 cm., beklædt med bagepapir (3 x 5 stk.). Lad bollerne hæve tildækket i ca. 30 minutter, til de har dobbelt størrelse. Pensl bollerne med plantemælk og drys med perlesukker og hasselnøddeflager. Bag bollerne ved 200° C (varmluft) i ca. 15 minutter. Flyt bollerne over på en bagerist, og lad dem køle af. Nyd bollerne lune og nybagte - som de er eller med lidt smør. TIP: Syltet appelsinskal er en smule bittert. Ønsker du en sødere smag, kan den syltede appelsinskal erstattes af tørrede abrikoser eller tranebær.