Bløde og luftige gulerodssnurrer med linsesauce. En nem og lækker opskrift på fiberholdige snurrer, der vil være et hit i enhver madpakke eller i picnickurven.

Du skal bruge (16 stk.): Linsesauce 1 spsk. olivenolie 2 løg, finthakket 2 gulerødder, revet 3 bladselleri, revet 1 rød peberfrugt, i små tern 200 g røde linser 2 dåser hakkede tomater med basilikum (800 ml.) 1 lille dåse tomatpuré (70 g) 3 dl. vand 2 grøntsagsboullionterninger 1 tsk. chiliflager 1 tsk. tørret oregano Salt og peber Gulerodssnurrer 10 g havregryn ½ dl. kogende vand 2¼ dl. gulerodsjuice (kan erstattes af vand) 25 g gær ½ dl. smagsneutral olie (for eksempel rapsolie) 1 tsk. sukker ½ tsk. salt 100 g gulerod, revet 250 g fuldkorns hvedemel 350 g italiensk hvedemel, Tipo 00 Fyld 250 - 300 g linsesauce 100 g revet ost Pensling Mælk Sådan gør du: Linsefyld Skyl og klargør grøntsagerne til linsesaucen. Varm olivenolien op i en gryde og svits løgene gyldne heri. Tilsæt de resterende grøntsager og svits yderligere et par minutter. Skyl linserne og kom dem i gryden sammen med vand, hakkede tomater, tomatpuré, vand, grøntsagsbouillon og krydderier. Lad linsesaucen simre i 25-30 minutter. Smag linsesaucen til med salt og peber og lad den køle af. Gulerodssnurrer Kom havregryn i en lille skål og hæld kogende vand over. Lad havregrøden afkøle let. Lun gulerodsjuicen i en lille kasserolle. Hæld den lune gulerodsjuice i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt havregrød, rapsolie, sukker, salt, revet gulerod og mel. Ælt dejen godt sammen i 10 minutter på maskine eller i hånden, til du har en blød og glat dej. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 1 time. Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på ca. 30 x 50 cm. Smør linsesaucen ud i et jævnt lag på hele dejen og drys herefter osten over. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten på langsiden, og fold herefter den anden tredjedel ind over det første lag, så du har tre lag dej i alt. Rul nu dejen ud igen til ca. 25 x 40 cm, og skær den i 16 strimler der er ca. 2,5 cm brede. Skær dejstrimlen igennem på midten, men lad den hænge sammen i toppen. Sno de to strimler om hinanden og rul dem sammen til en snurre. Sæt snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i 30-45 minutter, til de har dobbelt størrelse. Pensl snurrerne med mælk og bag dem ved 200° C (varmluft) i ca. 15 minutter. Afkøl snurrerne på en bagerist. TIP: Der bliver en stor portion linsesauce – rigeligt til 4 personer. Server linsefyldet til pasta eller ris sammen med en god salat.