Du skal bruge (16 stk.):
Scones
300 g hvedemel
150 g havregryn
1 tsk. salt
1 spsk. bagepulver
1 spsk. tørret oregano
½ dl oliemargarine
3 dl yoghurt naturel
Pensling
Mælk
Sådan gør du:
Kom hvedemel, havregryn, salt, bagepulver og oregano i en skål og bland det godt sammen.
Tilsæt oliemargarine og yoghurt og saml dejen hurtigt.
Del dejen i fire lige store dele. Rul dem til en kugle og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Tryk dejen flad til ca. 1½ cm tykkelse.
Skær et kryds i hver, der går halvt igennem dejen, og pensl dem med mælk.
Bag havresconesene ved 200° C (varmluft) i ca. 15 minutter, på næstøverste rille.
Afkøle havresconesene på en bagerist og bræk dem i fire trekanter.
TIP: Erstat evt. oregano med timian eller rosmarin. Undlad evt. oregano og tilsæt i stedet for lidt mørk chokolade, og du har en skøn snack til den lille sult.