Du skal bruge (15 stk.):
4½ dl mælk
25 g gær
½ tsk. salt
50 g sukker
3 tsk. stødt kardemomme
½ dl. rapsolie
650 g Hvid Hvede fuldkorn
Mælk til pensling
Sådan gør du:
Lun mælken og rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen - til den er smidig og glat.
Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den hurtigt igennem. Del dejen i 15 stykker af samme størrelse (ca. 80 g pr stk.). Form stykkerne til boller og sæt dem tæt i en bradepande, på ca. 24 x 35 cm, beklædt med bagepapir (3 x 5 stk.).
Lad hvederne hæve tildækket i ca. 30 minutter eller til de har dobbelt størrelse.
Pensl hvederne med mælk og bag dem ved 200° C i 15-20 minutter.
Lad hvederne køle af på en bagerist.
Ved servering: Hvederne skæres over og ristes i ca. 5 minutter i en forvarmet ovn på 225° C.
TIP: Hvederne kan fryses ned - så du kan bage dem i god tid.