Du skal bruge (50 stk.):
Dej
75 g rugmel
75 g fuldkornsmel
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 spsk. sukker
2 tsk. stødt kanel
½ dl. smagsneutral olie (fx rapsolie)
2 dl. vand (1½ dl)
Kanelsukker
3 spsk. sukker
½ tsk. stødt kanel
Sådan gør du:
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt olie og vand og rør dejen godt sammen Del dejen i to og rul den ud på et meldrysset bord til 2-3 mm. tykkelse. Læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og skær den ud i firkanter med en kniv eller et pizzahjul. Pensl dejen med lidt vand og drys et jævnt lag kanelsukker ovenpå. Tryg forsigtigt kanelsukkeret fast på dejen.
Bag knækbrødene vej 190° C (varmluft) i ca. 15 minutter, til de er sprøde og gyldne. Lad knækbrødene afkøle på en bagerist.
Opbevar knækbrødene i en tætsluttende beholder. Holdbarheden er 2-3 uger.