Sød og knasende mysli med linser – en god og nærende start på dagen.

Du skal bruge (1 stort patentglas - 700 g.): 1 dl tørrede Anicia linser (kan erstattes af belugalinser) 5 dl grovvalsede havregryn 1 dl græskarkerner 1 dl pistacienødder 1 dl haselnøddekerner 1 dl grofthakkede mandler (halveret på langs) 1 tsk. vaniljepulver 1 tsk. stødt kardemomme (kan erstattes af kanel) 1 dl lys sirup 100 g rosiner Sådan gør du: Skyl og kog linserne efter anvisningen på pakken. Kom linserne i en sigte og lad dem dryppe godt af. Bland linserne sammen med de tørre ingredienser, undtaget rosiner, i en skål. Tilsæt sirup og rør det hele godt sammen. Hæld mysli-blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist myslien i midten af ovnen ved 150° C (traditionel ovn) i ca. 25-30 minutter. Rør godt rundt i myslien et par gange undervejs, så du undgår at det brænder på. Afkøl myslien og tilsæt rosiner. Opbevar myslien i en lufttæt beholder. Holdbarhed: Tre måneder.