Du skal bruge (1 stort patentglas - 700 g.):
1 dl tørrede Anicia linser (kan erstattes af belugalinser)
5 dl grovvalsede havregryn
1 dl græskarkerner
1 dl pistacienødder
1 dl haselnøddekerner
1 dl grofthakkede mandler (halveret på langs)
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. stødt kardemomme (kan erstattes af kanel)
1 dl lys sirup
100 g rosiner
Sådan gør du:
Skyl og kog linserne efter anvisningen på pakken.
Kom linserne i en sigte og lad dem dryppe godt af.
Bland linserne sammen med de tørre ingredienser, undtaget rosiner, i en skål.
Tilsæt sirup og rør det hele godt sammen.
Hæld mysli-blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist myslien i midten af ovnen ved 150° C (traditionel ovn) i ca. 25-30 minutter. Rør godt rundt i myslien et par gange undervejs, så du undgår at det brænder på.
Afkøl myslien og tilsæt rosiner.
Opbevar myslien i en lufttæt beholder.
Holdbarhed: Tre måneder.