Farverige rødbedevafler med kikærtemel er et hit, hvad enten de tages med i madpakken eller serveres til et let aftensmåltid.

Du skal bruge (4 store vafler): Rødbedevafler 75 g kikærtemel 75 g hvedemel 75 g fuldkornshvedemel 1 tsk. bagepulver 1 tsk. salt 1 dl rødbedejuice 1 dl vand 2 spsk. olivenolie 50 g revet rå rødbede Edamamecreme 250 g optøede edamamebønner uden bælg 1 håndfuld frisk persille 1 håndfuld frisk basilikum saften fra 1 citron 2 tsk. revet peberrod 2 spsk. youhurt naturel evt. lidt vand salt og peber Topping 1 pose blandet salatblade (75 g) 4 store spsk. edamamecreme 50 g optøede edamamebønner 50 g græskarkerner Sådan gør du: Hæld de tørre ingredienser til vaffeldejen i en skål og pisk det godt sammen med rødbedejuice og vand, til dejen er jævn og glat. Pisk olivenolie i dejen lidt af gangen. Tilsæt revet rødbede til dejen, og pisk den godt sammen. Lad dejen hvile i 30 minutter. Bag rødbedevaflerne gyldne i et vaffeljern. Kom alle ingredienserne til edamamecremen i en foodprocessor, og blend det godt sammen til en glat og ensartet masse. Skyl salatbladene og tør dem grundigt. Rist græskarkernerne på en tør pande i et par minutter. Server de nybagte vafler med salat, edamamecreme, edamamebønner og ristede græskarkerner.