Jordbær-rabarbertrifli med bælgfrugtknas – en skøn og nem sommerdessert. Den søde og syrlige jordbær-rabarberkompot med fløjlsblød vaniljeskyr og sprød bælgfrugtknas, kan med god samvittighed også nydes til morgenmad eller et lækkert mellemmåltid.

Du skal bruge (6-8 personer): Jordbær-rabarberkompot 225 g jordbær 225 g rabarber 75 g sukker 1 stang vanilje Bælgfrugtknas 75 g honning eller sirup 1 dåse grønne linser (drænet vægt 240 g) 4 dl havregryn 50 g grofthakkede mandler Desuden Vaniljeskyr Sådan gør du: Jordbær-rabarberkompot: Skyl jordbærrene, nip stilken af og skær dem i mindre stykker. Skyl og rens rabarberne og skær dem i stykker af ca. 1 cm. Kom jordbær, rabarber, sukker og vaniljekorn og -stang i en gryde og kog det i 10-15 minutter, indtil det har en god tyk konsistens. Lad kompotten køle helt af. Bælgfrugtknas: Kom linserne i en sigte og lad dem dryppe godt af. Opvarm honningen/siruppen i en gryde ved middelvarme. Tilsæt de afdryppede linser, havregryn og hakkede mandler - og rør det hele godt sammen. Hæld blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist det i midten af ovnen ved 150° C (traditionel ovn) i ca. 25-30 minutter. Rør godt rundt i blandingen et par gange undervejs, så du undgår at det brænder på. Lad bælgfrugtknasen afkøle. Anretning: Anret triflien med ét lag jordbær-rabarberkompot, bælgfrugtknas og vaniljeskyr. Afslut med et drys af bælgfrugtknas og lidt jordbær-rabarberkompot på toppen. Servér straks.