Du skal bruge (4 personer):
1 løg
1 spsk. olivenolie
300 g frosne ærter
200 g frosne (bælgede) edamamebønner
75 g skyllet spinat
1 liter vand
2 grøntsagsbouillon terninger
2 dl madlavningsfløde
Saft og skal fra 1 lime (økologisk)
Salt og peber
Topping
100 g saltede mandler
Friske ærter
Tilbehør
Evt. groft brød
Sådan gør du:
Pil og hak løget groft.
Varm olien op i en gryde og svits løget i ca. 1 minut.
Tilsæt ærter, edamamebønner, spinat, vand og grøntsagsbouillon terninger.
Bring suppen i kog og lad den simre i ca. 5 minutter.
Tilsæt madlavningsfløde og blend suppen med en stavblender, til den har en cremet og ensartet konsistens. Juster evt. konsistensen med lidt ekstra grøntsagsbouillon.
Smag suppen til med limeskal og -saft samt salt og peber.
Lad suppen køle helt af i køleskabet.
Hak de saltede mandler groft og bælg ærterne.
Server den kolde suppe med et drys af saltede mandler og friske ærter.
For ekstra mæthed kan der serveres groft brød til suppen.
TIP: Suppen smager også skøn varm.