Forfriskende sommermad til de varme dage. En skøn og mættende suppe med ærter, edamamebønner og spinat samt knas af saltede mandler på toppen.

Du skal bruge (4 personer): 1 løg 1 spsk. olivenolie 300 g frosne ærter 200 g frosne (bælgede) edamamebønner 75 g skyllet spinat 1 liter vand 2 grøntsagsbouillon terninger 2 dl madlavningsfløde Saft og skal fra 1 lime (økologisk) Salt og peber Topping 100 g saltede mandler Friske ærter Tilbehør Evt. groft brød Sådan gør du: Pil og hak løget groft. Varm olien op i en gryde og svits løget i ca. 1 minut. Tilsæt ærter, edamamebønner, spinat, vand og grøntsagsbouillon terninger. Bring suppen i kog og lad den simre i ca. 5 minutter. Tilsæt madlavningsfløde og blend suppen med en stavblender, til den har en cremet og ensartet konsistens. Juster evt. konsistensen med lidt ekstra grøntsagsbouillon. Smag suppen til med limeskal og -saft samt salt og peber. Lad suppen køle helt af i køleskabet. Hak de saltede mandler groft og bælg ærterne. Server den kolde suppe med et drys af saltede mandler og friske ærter. For ekstra mæthed kan der serveres groft brød til suppen. TIP: Suppen smager også skøn varm.