Smagfuld panforte med chokolade. En italiensk jule-konfektkage med mørk chokolade, ristede nødder, soltørrede tranebær og et strejf af kanel. Server kagen i små stykker til en god kop kaffe.

Du skal bruge (12-16 smalle skiver): Panforte 50 g mandler 50 g hasselnødder 50 g pistacienødder 125 g ahorn- og agavesirup 100 g rørsukker 50 g finthakket mørk chokolade 75 g hvedemel 1 spsk. kakaopulver ½ tsk. stødt kanel 75 g soltørrede tranebær Pynt Sigtet flormelis Sådan gør du: Fordel nødderne på en bageplade, beklædt med bagepapir, og rist dem i en forvarmet ovn ved 175° C (traditionel ovn) i ca. 10 minutter. Kom sirup og sukker i en gryde og kog under omrøring i ca. 5 minutter. Tilsæt den hakkede chokolade og lad det smelte. Sigt hvedemel og kakaopulver, og vend det i sukkerblandingen sammen med de øvrige ingredienser. Det skal gå hurtigt, da massen hurtig bliver kold og svær at arbejde med. Pres massen ned i en foret springform (16 cm i diameter) eller en firkantet kageform/ildfast fad (15 x 15 cm). Bag panforten midt i ovnen ved 175° C (traditionel ovn) i ca. 15 minutter. Bag den endelig ikke for længe, da den så bliver stenhård. Afkøl panforten og drys den med flormelis. Skær panforten i små stykker ved servering. NB: Panforten kan holde sig i månedsvis, når den pakkes ind i et stykke bagepapir og opbevares i en tætsluttende beholder.