Du skal bruge (45 stk.):
Dadelmasse
1 dåse kikærter (drænet vægt, 240 g)
200 g medjool dadler, udstenede
75 g havregryn
25 g kakaopulver
25 g kokosmel
50 g peanutbutter eller anden nøddesmør
50 g hakket, mørk chokolade
Pynt
Hakkede, usaltede pistacienødder
Sådan gør du:
Hæld kikærterne i en si og skyl dem grundigt med koldt vand.
Kom de skyllede kikærter og de resterende ingredienser i en foodprocessor, dog ikke chokoladen, og kør det sammen til en blød masse.
Juster evt. dadelmassen med lidt vand.
Tilsæt den hakkede chokolade, og kør massen i yderligere 3-5 sekunder.
Tril dadelmassen til små kugler á 15 g og vend dem i hakkede pistacienødder.
Opbevar pistaciekuglerne på køl i en tætsluttende beholder.
TIP: Pistaciekugler kan fryses - men vend dem først i de hakkede nødder ved servering.