Farvestrålende pistaciekugler med kikærter, dadler og mørk chokolade. En lækker og lidt sundere snack til julens hyggestunder.

Du skal bruge (45 stk.): Dadelmasse 1 dåse kikærter (drænet vægt, 240 g) 200 g medjool dadler, udstenede 75 g havregryn 25 g kakaopulver 25 g kokosmel 50 g peanutbutter eller anden nøddesmør 50 g hakket, mørk chokolade Pynt Hakkede, usaltede pistacienødder Sådan gør du: Hæld kikærterne i en si og skyl dem grundigt med koldt vand. Kom de skyllede kikærter og de resterende ingredienser i en foodprocessor, dog ikke chokoladen, og kør det sammen til en blød masse. Juster evt. dadelmassen med lidt vand. Tilsæt den hakkede chokolade, og kør massen i yderligere 3-5 sekunder. Tril dadelmassen til små kugler á 15 g og vend dem i hakkede pistacienødder. Opbevar pistaciekuglerne på køl i en tætsluttende beholder. TIP: Pistaciekugler kan fryses - men vend dem først i de hakkede nødder ved servering.