Lækker og cremet kakaohummus - et skønt alternativ til den klassiske hummus. Kakaohumussen har en dejlig smag af ristede hasselnødder og den er tilsat sødme fra dadler. Nyd den skønne spise til morgenmaden eller en eftermiddagssnack.

Du skal bruge: 1 dåse forkogte kikærter (drænet vægt 240 g) 150 g medjool dadler 50 g hasselnødder 4 spsk. kakaopulver (20 g) 1 tsk. vaniljepulver 1 dl vand Pynt Kakaopulver Hasselnøddeflager TIP: Kakaohumussen kan tilsættes krydderier - for eksempel kanal for smag af jul. Sådan gør du: Dræn vandet fra kikærterne og udsten dadlerne. Start med at fordele hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagerist. Rist hasselnødderne i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter, til skallen begynder at løsne sig. Løft hasselnødderne ved hjælp af bagepapiret over på et rent viskestykke og rul dem heri, så skallen falder af. Det gør ikke noget, at der sidder lidt skal tilbage. Kom hasselnødderne i en foodprocessor og blend dem til hasselnøddemel. Tilsæt de resterende ingredienser, og blend det godt sammen til en glat og ensartet masse. Tilsæt evt. ekstra vand for en tyndere konsistens. Har du ikke en foodprocessor, kan du bruge en stavblender i stedet for. Pynt kakaohumussen med et drys kakaopulver og lidt hasselnøddeflager. Spis kakaohummussen på et godt stykke grovbrød.