Du skal bruge:
• 200 g rødbeder• 1 dåse forkogte kikærter (drænet vægt 240 g)• 2 spsk. olivenolie• 2 spsk. tahin• Saften af ½-1 citron• ½ tsk. stødt spidskommen• ½ tsk. stødt koriander• 2 tsk. tørret ramsløg• ½ tsk. salt• Evt. lidt vand
Pynt• 1 lille rødbede, skrællet og groftrevet• Frisk koriander
Sådan gør du:
Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker.
Kog rødbederne møre i letsaltet vand og lad dem køle af.
Kom rødbeder og de øvrige ingredienser i en foodprocessor, og blend det godt sammen til en glat og ensartet masse.
Tilsæt evt. vand for en tyndere konsistens.
Har du ikke en foodprocessor, kan du bruge en stavblender i stedet for.
Smag til og pynt hummussen med revet rødbede og frisk koriander.