Rødbedehummus - fantastisk farve og smag.
En nem og lækker opskrift på hummus med rødbede, der kan bruges som dip til diverse snacks eller som pålæg på nybagt brød.
Du skal bruge:
• 200 g rødbeder • 1 dåse forkogte kikærter (drænet vægt 240 g) • 2 spsk. olivenolie • 2 spsk. tahin • Saften af ½-1 citron • ½ tsk. stødt spidskommen • ½ tsk. stødt koriander • 2 tsk. tørret ramsløg • ½ tsk. salt • Evt. lidt vand
Pynt • 1 lille rødbede, skrællet og groftrevet • Frisk koriander
Sådan gør du:
Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker.
Kog rødbederne møre i letsaltet vand og lad dem køle af.
Kom rødbeder og de øvrige ingredienser i en foodprocessor, og blend det godt sammen til en glat og ensartet masse.
Tilsæt evt. vand for en tyndere konsistens.
Har du ikke en foodprocessor, kan du bruge en stavblender i stedet for.
Smag til og pynt hummussen med revet rødbede og frisk koriander.