Rødbedehummus - fantastisk farve og smag. En nem og lækker opskrift på hummus med rødbede, der kan bruges som dip til diverse snacks eller som pålæg på nybagt brød.

Du skal bruge: • 200 g rødbeder• 1 dåse forkogte kikærter (drænet vægt 240 g)• 2 spsk. olivenolie• 2 spsk. tahin• Saften af ½-1 citron• ½ tsk. stødt spidskommen• ½ tsk. stødt koriander• 2 tsk. tørret ramsløg• ½ tsk. salt• Evt. lidt vand Pynt• 1 lille rødbede, skrællet og groftrevet• Frisk koriander Sådan gør du: Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker. Kog rødbederne møre i letsaltet vand og lad dem køle af. Kom rødbeder og de øvrige ingredienser i en foodprocessor, og blend det godt sammen til en glat og ensartet masse. Tilsæt evt. vand for en tyndere konsistens. Har du ikke en foodprocessor, kan du bruge en stavblender i stedet for. Smag til og pynt hummussen med revet rødbede og frisk koriander.