En klassisk hverdagsret for både børn og voksne. De små belugalinser skal udgøre oksefarsen, der normalt anvendes i bolognesesaucen.

Du skal bruge: • 2 små løg (finthakket)• 1 spsk. olivenolie• 2 stængler bladselleri (finthakket)• 2 gulerødder (finthakket)• 5 champignoner (finthakket)• 2 dl belugalinser• 2 dl vand• 2 dåser hakkede tomater med oregano og basilikum• 2 grøntsagsbouillonterninger• 1 tsk. chiliflager• 2 tsk. paprika• 2 spsk. balsamico eddike (kan udelades)• Salt og peber• Evt. 1 tsk. sukker til at afrunde tomatsmagen Pynt• Frisk basilikum Tilbehør• 300 g fuldkorns spaghetti Sådan gør du: Skyl og klargør grøntsagerne til bolognesen. Svits løgene gyldne i olivenolien i en gryde. Tilsæt de resterende grøntsager og svits yderligere et par minutter. Skyl linserne og kom dem i gryden sammen med vand, hakkede tomater, grøntsagsbouillon, chiliflager, paprika og balsamico eddike. Lad bolognesen simre i 25-30 minutter. Smag bolognesen til med salt og peber.Afrund evt. tomatsmagen med lidt sukker. Bring vand i kog i en gryde. Tilsæt pasta og kog den al dente efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra og server den med beluga bolognesen. Pynt evt. med lidt frisk basilikum.