Du skal bruge:
• 2 små løg (finthakket)• 1 spsk. olivenolie• 2 stængler bladselleri (finthakket)• 2 gulerødder (finthakket)• 5 champignoner (finthakket)• 2 dl belugalinser• 2 dl vand• 2 dåser hakkede tomater med oregano og basilikum• 2 grøntsagsbouillonterninger• 1 tsk. chiliflager• 2 tsk. paprika• 2 spsk. balsamico eddike (kan udelades)• Salt og peber• Evt. 1 tsk. sukker til at afrunde tomatsmagen
Pynt• Frisk basilikum
Tilbehør• 300 g fuldkorns spaghetti
Sådan gør du:
Skyl og klargør grøntsagerne til bolognesen.
Svits løgene gyldne i olivenolien i en gryde.
Tilsæt de resterende grøntsager og svits yderligere et par minutter.
Skyl linserne og kom dem i gryden sammen med vand, hakkede tomater, grøntsagsbouillon, chiliflager, paprika og balsamico eddike.
Lad bolognesen simre i 25-30 minutter.
Smag bolognesen til med salt og peber.Afrund evt. tomatsmagen med lidt sukker.
Bring vand i kog i en gryde. Tilsæt pasta og kog den al dente efter anvisningen på pakken.
Hæld vandet fra og server den med beluga bolognesen.
Pynt evt. med lidt frisk basilikum.