Du skal bruge:
2 løg (finthakket)
2 gulerødder (skåret i tern)
1 rød peberfrugt (skåret i tern)
1 spsk. olivenolie
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt kanel
1 tsk. chiliflager
1 dl grønne linser
5 dl vand
2 dåser hakkede tomater
2 grøntsagsbouillon terninger
2 spsk. balsamicoeddike (kan udelades)
1 dåse røde kidneybønner (drænet vægt 240 g)
1 dåse majs (drænet vægt 285 g)
30-50 g mørk chokolade
Salt og peber
Guacamole
2 avocadoer
Friskpresset lime- eller citronsaft
Salt
Tilbehør
250 g brune ris
Sådan gør du:
Skyl og klargør grøntsagerne
Varm olivenolien op i en gryde. Svits løg og krydderier heri. Tilsæt gulerodstern og svits yderligere et par minutter.
Skyl linserne og kom dem i gryden sammen med vand, hakkede tomater, grøntsagsbouillon og balsamico eddike og lad retten simre i 20 minutter.
Vend drænede kidneybønner, majs, peberfrugt og chokolade i retten og lad det simre i yderligere 10 minutter.
Smag retten til med salt og peber, og eventuelt ekstra chili for stærkere smag.
Bring vandet i kog i en lille gryde. Tilsæt ris og kog efter anvisning på pakken.
Skær avocadoerne over på langs, fjern stenene og skrab avocado kødet ud med en ske. Kom avocado kødet i en skål og mos det med en gaffel. Tilsæt finthakket løg, lime- eller citronsaft og salt. Rør det hele godt sammen.
Server den varme chili sin carne med kogte ris og guacamole.
NB: Tilsæt eventuelt 1-2 dl ekstra vand til retten for en tyndere konsistens.