Chili sin carne er et kødfrit alternativ til den klassiske gryderet. I retten er der anvendt grønne linser, i stedet for den traditionelle oksefars og kidneybønner. Server den stærke chili sin carne med ris og guacamole.

Du skal bruge: 2 løg (finthakket) 2 gulerødder (skåret i tern) 1 rød peberfrugt (skåret i tern) 1 spsk. olivenolie 1 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. stødt koriander ½ tsk. stødt kanel 1 tsk. chiliflager 1 dl grønne linser 5 dl vand 2 dåser hakkede tomater 2 grøntsagsbouillon terninger 2 spsk. balsamicoeddike (kan udelades) 1 dåse røde kidneybønner (drænet vægt 240 g) 1 dåse majs (drænet vægt 285 g) 30-50 g mørk chokolade Salt og peber Guacamole 2 avocadoer Friskpresset lime- eller citronsaft Salt Tilbehør 250 g brune ris Sådan gør du: Skyl og klargør grøntsagerne Varm olivenolien op i en gryde. Svits løg og krydderier heri. Tilsæt gulerodstern og svits yderligere et par minutter. Skyl linserne og kom dem i gryden sammen med vand, hakkede tomater, grøntsagsbouillon og balsamico eddike og lad retten simre i 20 minutter. Vend drænede kidneybønner, majs, peberfrugt og chokolade i retten og lad det simre i yderligere 10 minutter. Smag retten til med salt og peber, og eventuelt ekstra chili for stærkere smag. Bring vandet i kog i en lille gryde. Tilsæt ris og kog efter anvisning på pakken. Skær avocadoerne over på langs, fjern stenene og skrab avocado kødet ud med en ske. Kom avocado kødet i en skål og mos det med en gaffel. Tilsæt finthakket løg, lime- eller citronsaft og salt. Rør det hele godt sammen. Server den varme chili sin carne med kogte ris og guacamole. NB: Tilsæt eventuelt 1-2 dl ekstra vand til retten for en tyndere konsistens.