Daal er en lækker indisk gryderet med røde linser og skønne krydderier. Den er nem og hurtig at lave og smager skønt med ris eller pandebrød.

Du skal bruge: 1 spsk. olivenolie 1 løg (finthakket) 2 spsk. friskrevet ingefær (fintrevet) 3 tsk. karry 3 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. stødt koriander ½ tsk. stødt kardemomme 1 tsk. chiliflager 200 g. røde linser 4 gulerødder (revet) 3 dl. vand 2 grøntsagsbouillonterninger 2 dåser hakkede tomater 1 dåse kokosmælk Salt og peber Raita 200 g mager creme fraiche 1 agurk (revet) ½ tsk. salt 1 tsk. tørret ramsløg ½ tsk. stødt spidskommen Salt og peber Sådan gør du: Varm olivenolie i en stor gryde. Svits løg, ingefær og krydderier heri. Skyl linserne i en si, og kom dem i gryden sammen med revet gulerødder, grøntsagsbouillon, hakkede tomater og kokosmælk. Lad det simre under låg i 45 minutter under jævnlig omrøring. Smag til med salt og peber. Skyl agurken og riv den groft. Kom agurken i en skål og drys med ½ tsk. salt for at trække væsken ud. Lad det stå og dryppe af ½ times tid. Rør agurk, tørret ramsløg og stødt spidskommen i creme fraichen og smag til med salt og peber. Server daalen med ris og raita.