Du skal bruge:
1 spsk. olivenolie
1 løg (finthakket)
2 spsk. friskrevet ingefær (fintrevet)
3 tsk. karry
3 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt kardemomme
1 tsk. chiliflager
200 g. røde linser
4 gulerødder (revet)
3 dl. vand
2 grøntsagsbouillonterninger
2 dåser hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
Salt og peber
Raita
200 g mager creme fraiche
1 agurk (revet)
½ tsk. salt
1 tsk. tørret ramsløg
½ tsk. stødt spidskommen
Salt og peber
Sådan gør du:
Varm olivenolie i en stor gryde. Svits løg, ingefær og krydderier heri.
Skyl linserne i en si, og kom dem i gryden sammen med revet gulerødder, grøntsagsbouillon, hakkede tomater og kokosmælk.
Lad det simre under låg i 45 minutter under jævnlig omrøring.
Smag til med salt og peber.
Skyl agurken og riv den groft. Kom agurken i en skål og drys med ½ tsk. salt for at trække væsken ud.
Lad det stå og dryppe af ½ times tid.
Rør agurk, tørret ramsløg og stødt spidskommen i creme fraichen og smag til med salt og peber.
Server daalen med ris og raita.