Du skal bruge (4 portioner):
• Et hokkaidogræskar• 1 spsk. olivenolie• 2 løg• 1 spsk. friskrevet ingefær• 1 frisk chili eller tsk. chiliflager• 1 tsk stødt koriander• Skallen af 1 citron (økologisk)• 6 dl vand• 2 grøntsagsbouillonterninger• 200 g røde linser, skyllede• 1 dåse kokosmælk (400 ml)• Salt og peber
Topping
• 100 g ristede græskarkerner• 2 æbler (i små tern)• Saften af en citron• 1 tsk. agavesirup eller flydende honning
Sådan gør du:
Skyl hokkaidogræskarret grundigt. Bevar skrællen og skær græskarret i små tern.
Hak løgene groft og svits det i olivenolie.
Tilsæt fintrevet ingefær, chiliflager, grøntsagsbouillon og røde linser og lad suppen simre ica. 20 minutter.
Tilsæt kokosmælk og lad suppen simre i yderligere 10 minutter.
Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.
Smag suppen til med salt og peber.
Rist græskarkernerne på en tør pande i et par minutter.
Skyl æblerne, fjern kernehus og skær dem i små tern. Rør citronsaft med agavesirup og vend æbleternene i saften fra ½ citron.
Server den lune suppe med ristede græskarkerner og æbletern samt groft brød.