Lasagne er altid et hit, og her får du opskriften på en variant med grønne linser og rodfrugter. Server lasagnen med en lækker salat.

Du skal bruge (4 portioner): • 2 løg (finthakket)• 1 spsk. olivenolie• 4 stængler bladselleri (groftrevet)• 300 g rodfrugter for eksempel gulerødder, pastinakker oh persillerødder (groftrevet)• 200 g grønne linser• 4 dl grøntsagsbouillon• 2 dåser hakkede tomater• 1 tsk. chiliflager• 1 spsk. tørret basilikum• 1 spsk. tørret oregano• 2 ½ dl madlavningsfløde (max 8 g fedt pr. 100 g)• Salt og peber• 10-12 lasagneplader, fuldkorn• 100 g revet ost (max 17 g fedt pr. 100 g) Sådan gør du: Skyl og klargør grøntsagerne. Svits løgene gyldne i olivenolie. Tilsæt de resterende grøntsager og svits yderligere et par minutter. Skyl linserne i en si, og kom dem i gryden sammen med grøntsagsbouillon, hakkede tomater og krydderier. Lad saucen simre i 20-30 minutter. Tilsæt madlavningsfløde og lad saucen simre i yderligere 5 minutter. Smag linsesaucen til med salt og peber. Smør et ildfastfad med lidt olie/oliemargarine. Læg lagvis linsesauce og lasagneplader i fadet. Slut af med at drysse revet ost på toppen. Sæt lasagnen i ovnen og bag den ved 200° C (varmluft) i 35-40 minutter.