Du skal bruge (12 stk.):
125 g ærtemel (fx fra Pure Dansk eller Aurion
125 g hvedemel
75 g fuldkornshvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 tsk. tørret ramsløg (kan erstattes af 1 fed hvidløg)
5½ dl vand
½ dl rapsolie
2 dl friske krydderurter (fx persille eller basilikum)
rapsolie til stegning
Sådan gør du:
Bland ærtemel, hvede- og fuldkornsmel med salt, bagepulver og ramsløg i en skål.
Tilsæt vand og pisk det godt sammen, til dejen er jævn og glat.
Pisk rapsolie i dejen lidt ad gangen.
Tilsæt hakkede friske krydderurter til dejen og pisk den godt sammen.
Lad dejen hvile i 30 min.
Pisk dejen godt igennem og tilsæt mere vand, hvis dejen er blevet for tyk.
Varm en pande op (Ø 24 cm.) med lidt olie.
Bag pandekagerne ganske kort ved høj temperatur, til de er gyldne og gennembagte.
Rul pandekagerne med ønsket fyld ved servering.