Skøn hverdagsmad til de kolde dage. Shepherds pie er en klassisk engelsk ret, der traditionelt tilberedes af hakket lammekød. I denne opskrift er kødet erstattet af en smagfuld linsesauce toppet med kartoffel-sellerimos.

Du skal bruge (4 pers.): Linsesauce 150 g grønne linser 1 løg 250 g champignoner 2 stængler bladselleri 2 gulerødder 1 spsk. olivenolie 1½ dl. vand 1 dl. rødvin 1 spsk. Worcester Sauce 2 spsk. tomatpuré 1 grøntsagsbouillonterning 1 tsk. tørret timian ½ tsk. tørret rosmarin Salt og peber Kartoffel-sellerimos 1 kg kartofler 300 g knoldselleri 1 dl kogevand 1 spsk. oliemargarine Salt og peber Sådan gør du: Skyl linserne og kog dem i ca. 20 minutter Pil og hak løget fint. Rens champignonerne og skær dem i grove tern. Skyl og skær bladselleri i fine tern. Skyl og skræl gulerødderne og skær dem i fine tern. Svits løget gyldent i olivenolie. Tilsæt de resterende grøntsager og svits yderligere et par minutter. Hæld kogevandet fra linserne, og kom dem i gryden med grøntsagerne. Tilsæt vand, rødvin, Worchester Sauce, tomatpuré og grøntsagsbouillon samt timian og rosmarin. Lad linsefyldet simre i 25-30 minutter og smag til med salt og peber. Skræl kartofler og selleri og skær dem i grove tern. Kog kartofler og selleri i en gryde med vand, uden salt, til de er møre. Hæld kogevandet fra og gem det til kartoffel-sellerimosen. Mos kartofler og selleri med en håndmikser og tilsæt kogevandet lidt efter lidt under stadig piskning. Tilsæt oliemargarine og pisk mosen let. Smag til med salt og peber. Kom linsesaucen i et ovnfast fad og fordel kartoffel-sellerimosen dekorativt på toppen. Bag retten i midten af en forvarmet ovn ved 200˚ C (varmluft) i ca. 30 minutter. Server med en fyldig salat.