Du skal bruge (4 pers.):
Linsesauce
150 g grønne linser
1 løg
250 g champignoner
2 stængler bladselleri
2 gulerødder
1 spsk. olivenolie
1½ dl. vand
1 dl. rødvin
1 spsk. Worcester Sauce
2 spsk. tomatpuré
1 grøntsagsbouillonterning
1 tsk. tørret timian
½ tsk. tørret rosmarin
Salt og peber
Kartoffel-sellerimos
1 kg kartofler
300 g knoldselleri
1 dl kogevand
1 spsk. oliemargarine
Salt og peber
Sådan gør du:
Skyl linserne og kog dem i ca. 20 minutter
Pil og hak løget fint.
Rens champignonerne og skær dem i grove tern.
Skyl og skær bladselleri i fine tern.
Skyl og skræl gulerødderne og skær dem i fine tern.
Svits løget gyldent i olivenolie. Tilsæt de resterende grøntsager og svits yderligere et par minutter.
Hæld kogevandet fra linserne, og kom dem i gryden med grøntsagerne. Tilsæt vand, rødvin, Worchester Sauce, tomatpuré og grøntsagsbouillon samt timian og rosmarin. Lad linsefyldet simre i 25-30 minutter og smag til med salt og peber.
Skræl kartofler og selleri og skær dem i grove tern.
Kog kartofler og selleri i en gryde med vand, uden salt, til de er møre.
Hæld kogevandet fra og gem det til kartoffel-sellerimosen.
Mos kartofler og selleri med en håndmikser og tilsæt kogevandet lidt efter lidt under stadig piskning. Tilsæt oliemargarine og pisk mosen let. Smag til med salt og peber.
Kom linsesaucen i et ovnfast fad og fordel kartoffel-sellerimosen dekorativt på toppen.
Bag retten i midten af en forvarmet ovn ved 200˚ C (varmluft) i ca. 30 minutter.
Server med en fyldig salat.